Hangmasszázs
Egyéni vagy páros Peter Hess hangmasszázs különleges terápiás tálakkal

Peter Hess hangmasszázs


A Peter Hess által kifejlesztett és használt hangmasszázs a legelterjedtebb hangmasszázs Európában, mely eredeti keleti gyökerekhez nyúlik vissza, és melyet a terápia megalkotója mind a mai napig fejleszt, és csiszol, hogy minél tökéletesebb élményt nyújthassunk a vendégeinknek.

Peter Hess német mérnök távol-keleti utazásai során fedezte fel a hangokban rejlő elemi erőket. 1984-ben ezekre az ősi tapasztalatokra és tudásra alapozva kezdte kifejleszteni saját módszerét.
„1984-ben mentem Nepálba, mert érdekeltek az alternatív gyógymódok. Eközben világossá vált számomra, hogy a hangnak mekkora szerepe van a gyógyításban. A hanggal történő gyógyítás ősrégi, ezen a vidéken már ötezer éve alkalmazzák. Az összes hagyományos gyógyító használ hangot, pl. a sámánok, orákulumok, Phu-Bajdsha (a betegségelfújó), acsema (a boszorkány), vagy akár a buddhista meditációban is alkalmaznak hangokat, hogy például kikergessék a gonosz szellemeket a testből, hogy szabaddá váljanak. Ezek a gonosz szellemek teljesen valósak, itt Nyugaton ezek a stressz, munkahelyi túlterhelés, nyugtalanság, irigység, kapzsiság, féltékenység és ehhez hasonló dolgok lennének. A hang pedig egy csodálatos eszköz, mely segít minket megszabadulni ezektől, segít egyfajta transzszerű ellazult állapotba jutni. Ez az állapot csodálatos, mert ebben az állapotban képessé válunk az elengedésre: el tudjuk engedni a régi mintákat, el tudjuk engedni a betegségeket.” (forrás: Hangmasszázs Peter Hess módszerével DVD)
A Peter Hess hangmasszázson a vendég ruhában, kényelmesen elhelyezkedik a masszázságyon vagy a földön, a hangmasszőr pedig különféle hangtálakat helyez a testére, és ezeket hozza rezgésbe lágy ütésekkel. A rezgések a tálból koncentrikus körökben a testbe jutnak, ahol szétáramlanak, és elhatolnak egészen a sejtekig. Ahogy a vízbe dobott kő, úgy hullámzanak végig a rezgések a testen. A vendég ellazul, és ebben a relaxált állapotban a szervezete könnyebben megtalálja a helyes egyensúlyt, ami beindítja az öngyógyító folyamatokat, erősíti az immunrendszert és új, tiszta energiákkal tölti fel.
Peter Hess ma is folyamatosan tökéletesíti a hangtálakat és a módszereit, hogy mi, hangmasszőrök egyre hatékonyabban tudjunk segíteni vendégeinknek. A hivatásukat komolyan vevő hangmasszőrök pedig rendszeres továbbképzéseken vesznek részt a Radnai Zsuzsanna által vezetett magyarországi Peter Hess Akadémián, ami folyamatosan biztosítja szakmai felkészültségüket és fejlődésüket.

Egyéni hangmasszázs

Az egyéni hangmasszázs során a tested és a lelked lenyugszik, a rezgések pedig közvetlenül a testedbe hatolva járják végig a szervezetedet, beindítva az öngyógyító folyamatokat, és felfrissítve az egész lényedet.

Páros hangmasszázs

A páros hangmasszázs speciális lehetőség arra, hogy ketten (még jobban) összehangolódjatok.

Örömmel várunk párokat, szülőket a gyermekükkel, vagy éppen testvéreket!

Hangmasszázs gyermekeknek

A gyermekek képesek még mindent sokkal intenzívebben megélni, így a hangtálak rezgései is sokkal jobban hatnak rájuk, és számos más módszerrel szemben nagy hatékonyságot képesek elérni úgy a lenyugvás, megnyugvás, mint a koncentráció fejlesztése terén.

 .