Hangfürdő
Relaxáció hangtálakkal, gongokkal és egyéb intuitív hangszerekkel

Alkalmak

 • 2020. augusztus 28., péntek 18-19

Helyszín: Sárkánykuckó (1092 Budapest, Ráday utca 18., 18-as kapucsengő, 2. emelet)
Bejelentkezés szükséges! fehervarib@gmail.com (20 422 5416)
3000 Ft

Mi is az a hangfürdő

Utazz velem a gong, a hangtálak, és különleges hangszereim segítségével a boldogságod, nyugalmad, személyes kiteljesedésed felé! Lazító, nyugtató hangfürdő a gong, különböző hangtálak, és egyéb intuitív hangszerek segítségével.

A hangfürdőkön olyan helyekre vezetlek el téged, ahol megtalálhatod azt, amit keresel. A hangtálak búgása, éneklése, a gong ősi ereje, a különböző hangulatkeltő hangszerek mind-mind egy célt szolgálnak: téged lebegtetni, megutaztatni.

Az ember életében vannak könnyebb és nehezebb időszakok. Van, amikor úgy érezzük, hogy minden ellenünk van, van, amikor úgy, hogy minden bennünket támogat.

Ami egészen bizonyos, ha nyugodtak, kiegyensúlyozottak, "békések" vagyunk, akkor valahogy minden könnyebb - a lelkünk, a testünk, a dolgaink alakulása.
A hangfürdő során a Peter Hess hangtálak és a többi hangszer (pl. tibeti hangtálak, gong, keretes dob, kalimba, koshi, tingsha...) hangjának hatására a testünk, az elménk lecsendesedik, relaxált állapotba kerül, ezáltal nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá válunk. Ezzel a lecsendesedéssel a lelki blokkok, feszültségek felszínre kerülhetnek, melyek oldódásával a testi blokkok, feszültségek is oldódnak, beindítva a test öngyógyító folyamatait. A hangszerek rezgéseit a test könnyen átveszi, így az egész szervezetben erőteljes folyamatokat indítanak el. Mindenkire másként hatnak ezek a rezgések, hiszen mindenki más-más hangulatot, érzelmeket, problémákat hoz egy-egy hangfürdőre.
Az általános tapasztalat, hogy a résztvevők a hangfürdő végére megnyugszanak, mind érzelmeikben, mind gondolataikban "lecsendesednek" - hiszen a rezgések hatására lazulnak a hipertónusos izmok, a légzés kiegyensúlyozottá, szabályossá válik. Sokak meditatív állapotba kerülnek, mások úgy érzik, végtelen nyugalom járja át őket, megint másokat pedig elöntenek az érzelmek.
A hangfürdő során a vendégek - egymás zavarása nélkül - pokrócon, polifómon, stb. fekszenek, számukra kényelmes ruhában, helyzetben, egy kellemes, hangulatos helyiségben.
A hangfürdőt vezető hangmasszőr - az adott alkalomra szóló, előre felépített tematika szerint - megszólaltatja a hangszereket és teret enged a rezgéseknek. A hangfürdők felépítését, a megszólítandó hangszereket, sorrendjüket, az esetleges szövegeket, énekhangokat a hangmasszőr határozza meg.

A vendégek feladata a kikapcsolódás, az, hogy megengedjék maguknak a pihenést (elsődlegesen oly módon, hogy a hangfürdő időtartamára “felfüggesztik elméjük gondolkodó funkcióját”) , és rábízzák magukat a hangokra, rezgésekre.Hangtálak

Hangfürdőim során sokféle hangtálat használok, Peter Hess által kifejlesztett terápiás tálakat, tibeti és nepáli kézzel kovácsolt, és gépi megmunkálású többfémes, bronz és alumínium tálakat egyaránt.

Gongok

Nagy segítségemre van egy hetven centiméter átmérőjű gyönyörű tamtam gong, melynek átható rezgései éppúgy képesek elaltatni, mint felébreszteni a hallgatóságot, valamint egy ötvenöt centiméter átmérőjű ragyogó fen gong.Intuitív hangszerek

Tingsa, koshi, kalimba, óceándob, esőbot, doromb, maracas, béka, ősmorajlás shaker...

Technikai információk

A hangfürdő menetéről tudni érdemes, hogy maga a hangfürdő 30-45 perces - melyet megelőz pár percnyi “megérkezés, ráhangolódás”. A hangfürdőt követő kötetlen beszélgetés keretében van lehetőség a tapasztalatokat, élményeket “megosztani”.

A hangfürdő során a vendégek - egymás zavarása nélkül - pokrócon, polifómon, stb. fekszenek, számukra kényelmes ruhában, helyzetben, egy kellemes, hangulatos helyiségben.

Általánosságban elmondható, hogy a hangfürdő különösen ajánlott:
 • a mindennapi stressz okozta feszültségek, energiablokkok oldására,
 • a stressz okozta magas vérnyomás normalizálására,
 • a stressz okozta izomfájdalmak, izomgörcsök, fejfájás enyhítésére, megszüntetésére,
 • a pszichés, mentális, fizikai fáradtság esetén,
 • alvási nehézségek esetén,
 • koncentrációs zavarok leküzdésére,
 • a szervezet öngyógyító folyamatainak beindítására,
 • betegségek megelőzésére, egészségmegőrzésre.

Hangsúlyozottan ellenjavallt a hangfürdő:
 • alacsony vérnyomás esetén,
 • asztma esetén,
 • szívritmuszavarok (pl. pacemaker) esetén,
 • akut migrénes rohamok esetén,
 • zavart realitásérzékkel kapcsolatos betegségek (kényszerképzetek, hallucinációk pl. pszichózisnál) esetén, alkoholos befolyásoltság vagy tudatmódosító szer hatása alatt,
 • erős depresszió esetén,
 • pánikbetegség esetén,
 • diagnosztizált daganatos megbetegedések esetén,
 • akut, lázas, gyulladásos állapotban,
 • fertőző betegség esetén,
 • várandósság első 3 hónapjában.
Kérem, hogy amennyiben az ellenjavallatokat átolvasva kérdése merül fel (akár az éppen aktuális fizikai vagy pszichés problémája kapcsán), azt már a bejelentkezésekor tegye fel, hogy mind az Ön, mind a csoport védelme érdekében, a biztonságérzet megteremtésekor a megfelelő módon tudjak eljárni!


Felhívom figyelmét, hogy a mély, ellazult állapot következtében a hangfürdőt követően előfordulhat:

 • vérnyomáscsökkenés,
 • vércukorszint változás,
 • hőérzet csökkenés (úgy mint a végtagok hőmérsékletének változása),
 • pulzus változás,
 • az átlagostól eltérő - emelkedett, vagy mélyen felkavaró - lelki állapot,
amely hatások kikerülése érdekében - és azért, hogy a hangfürdő ki tudja fejteni jótékony hatását - mindenképpen javasolt után sok folyadékot fogyasztani (lehetőség szerint vizet, ásványvizet), illetve némi időt pihenésre fordítani.


 • Főleg a téli időszakban készülj úgy, hogy a hangfürdő alatt a tested lehűlhet, ezért hozz kényelmes, meleg ruhát!
 • Hangfürdő előtt, és főleg utána igyál sokat, hogy a testedet valóban átmoshassák, megtisztíthassák a rezgések, hogy a méregtelenítő folyamatok elérjék céljukat!


Kérem a kedves Vendégeket a kezdési időpont pontos betartására, tekintettel arra, hogy a hangfürdő kezdési időpontját követően már nem tudunk senkit sem beengedni!Választható formák

 • Egyéni: Csak neked játszom, hogy te kikapcsolódhass, és megéld, amit meg szeretnél élni. Az alkalom anyagát úgy állítom össze, hogy legjobban igazodjon az aktuális lelkiállapotodhoz, az igényeidhez.
 • Páros: Remek alkalom az egymásra hangolódásra. Sokan lepik meg ezzel párjukat, gyermeküket, szüleiket, rokonukat, barátjukat.
 • Zárt csoportos: Születésnapra, névnapra, évfordulóra, bármilyen ünnepre megbeszélhetünk egy alkalmat, ahova csak ti vagytok hivatalosak.
 • Nyílt csoportos: Mindenki számára meghirdetett alkalmak

Egyéni

Az egyéni hangfürdő az egyik legkülönlegesebb alkalmunk.

Ilyenkor egyedül rád figyelünk, kizárólag a te igényeidnek, személyiségednek, pillanatnyi lelkiállapotodnak megfelelően alakítjuk ki a hangfürdőt. Nem kell igazodnod senkihez, akkor jössz, amikor neked jó.

Az alkalmat egy személyes beszélgetés előz meg, ahol tisztázzuk, mit is szeretnél, vagy mit nem szeretnél, és én ennek alapján állítom össze, hogy milyen is legyen ez a Te hangfürdőd. Megválaszthatod az időtartamot, a hangszereket, azok arányát, sorrendjét, és a relaxációs részeket is közösen alakíthatjuk ki.

Igény esetén (az utazási költség megtérítésével) a helyszínt is te adhatod meg, vagyis az egyéni hangfürdőt tarthatjuk akár a te otthonodban is.

Exkluzív ajándéknak is kitűnő!Páros

A páros hangfürdő remek alkalom arra, hogy ketten összehangolódjatok.

Jöhetnek párok, testvérek, és szülő is gyermekével.

A hangfürdőt a Sárkánykuckóban, vagy igény szerint (az utazási költség megtérítésével) a ti otthonotokban tartom.

Csoportos

A csoportos hangfürdőn többedmagaddal fekszel polifómon pokróccal betakarva egy kisebb vagy nagyobb teremben, és úgy élvezed a hangokat, rezgéseket. Minél hamarabb érkezel, annál jobb helyet foglalhatsz magadnak!

Árak

 • Egyéni: 8000 Ft/fő
 • Páros: 6000 Ft/fő
 • Zárt csoportos: 4000 Ft/fő (3 fő), 3000 Ft/fő (4 főtől)
 • Nyílt csoportos: 3000 Ft/fő


Bejelentkezés

 • fehervarib@gmail.com
 • 20  422 5416

Vélemények

Vendégeink írták rólunk

Szerelem

Balázs már a hangmasszőr tanfolyamok elvégzése előtt tartott nekem "hangfürdőt", amiket elmondhatatlanul megkedveltem. 
Amikor felmerült, hogy "itt az ideje elvégezni a hangfürdős tanfolyamot" izgatottan vártam, hogy ismét "kísérleti -házi- nyúllá" avanzsáljak.... :)

Tudom, érzem, érzékelem, hogy ez nála nemcsak adomány... érzék... ösztön... képesség... és nem utolsó sorban szerelem. 
Az általa használt hangszerekből előcsalogatott hangokkal egy egészen másik nyugalmi szintre, dimenzióba repít - az esetek többségében úgy, hogy képes vagyok a legintenzívebb gongszóló alatt is aludni :) :)

Mindenkinek csak ajánlani tudom - akárcsak a hangmasszázst!!!!


Elvira

Lebegés

Csodás volt, felemelő, feltöltött. A kilenc évesemnek is nagyon tetszett, neki lebegés élménye volt.

Ajánlani tudom mindenkinek Balázst és Elvirát!


Meli és Jázmin

Lecsendesít

A hangfürdő iránt eleinte fenntartással viseltettem, mert nagyon-nagy kedvelője vagyok a hangmasszázsnak, ami rengeteget segített rajtam.
Kiderült, hogy a hangfürdő, az valami teljesen más. A Balázs által előcsalt hangok, a használt hangszerek olyan tökéletesen kiegészítik egymást, hogy egyszerűen csodálatos hatással vannak rám. Szinte hihetetlen, hogy milyen érzéseket vált ki az ember lelkében, gondolataiban. 
"Túlpörgetve" érkeztem és segített lecsendesedni, hogy a dolgok a helyükre kerüljenek. Rám nagyon jó hatással volt és nagyon sokat segített.
Csak azt tudom mondani: Fiúk, Lányok! Gyertek, próbáljátok ki! És a hangmasszázst is!!!


Ljuba

 .